Search

YEP nastavlja sa podrškom mladih inovatora i poduzetnika

Danas je u prostorijama Projekta zapošljavanja mladih (YEP) nastavljena obuka o poduzetništvu za mlade inovatore i potencijalne poduzetnike koji su svoje ideje predstavili na IEEE kongresu održanom u decembru 2016. godine, a dodatno su se grupi pridružili predstavnici nevladinog sektora koji pokreću socijalne biznise.

Ovo je već drugi modul CEFE treninga koji je sastavni dio sistema podrške YEP-a, razvijen namjenski za mlade poduzetnike kojima je potrebna podrška pri finaliziranju biznis planova ali i iznalaženja potrebnih finansijskih sredstava za pokretanje vlastitih biznisa. Radi se trodnevnoj obuci na kojoj će se učesnici fokusirati na izradu marketing plana, analizu faktora rizika i upoznati sa izazovima koji se mogu očekivati na tržištu. Na treningu su prisutni predstavnici tehničkih fakulteta, nevladinog sektora ali i privatnog sektora i ovaj vid susreta koriste za umrežavanje ali što je najbitnije za razmjenu mišljenja i iskustava, sve u cilju unapređenja i daljeg razvoja svoj biznis ideja. 

Paralelno sa ovom obukom YEP pruža svim učesnicima podršku pri razvoju biznis planova kroz stručnu podršku i mentorstvo ali i uvezivanje sa tržištem.  

Obuka i sistem podrške je sastavni dio YEP pristupa impakt investiranju koji je u protekloj sedmici uspješno predstavljen švicarskim partnerima i predstavnicima Ambasade Švicarske u BiH. YEP pristup zasnovan je na principima održivosti i integralne podrške preduzetnicima kroz sve faze razvoja poduhvata: od identifikacije potencijalnih preduzetnika, razvoja poslovnih ideja, obuke u razvoju preduzetničkih vještina, do podrške u izradi prototipa, investicijske podrške i mentorstva u vođenju firmi.

 

 

Druge objave u kategoriji