Search

U Bihaću otvoren ekološki sajam EKOBIS

U Bihaću je u jučer otvoren 12. Međunarodni ekološki sajam “EKOBIS 2014”. 

Dr.sc. Ismet Pašalić, predsjednik Privredne komore Unsko-sanskog kantona, koja je organizator sajma, na ceremoniji svečanog otvaranja rekao je kako je “strateško opredjeljenje Privredne komore USK i sajma EKOBIS jačanje regionalnog povezivanja i hvala svima koji su pomogli održavanje 12. međunarodnog ekološkog sajma EKOBIS , jer su na taj način pomogli održavanje jedinstvenog sajma u ovom dijelu BiH i regiona “.

Tokom četiri dana održavanja 12. Međunarodnog ekološkog sajma EKOBIS posjetiteljima će se predstaviti ukupno 293 izlagača iz sedam zemalja.

U okviru prvog dana sajma centralni prateći događaj je međunarodna konferencja o regionalnoj suradnji “Održivi razvoj i eko turizam” koji se održava u Hotelu “Opal exclusive” u Bihaću, dok su na sajmištu priređene brojne prezentacije izlagača, zabavni program i zanimljive dječje ekološke radionicekoje če trajati 3 dana, a na prvoj, današnjoj, predstavila se Osnovna škola “Kulen Vakuf- Orašac” sa izradom modela bosanskih ćilima i prezentacijom istih, prenosi Indikator.ba.

Od 19.00 sati održat će se i Večer regionalnog partnerstva na kojoj će biti svečano obilježeno 15 godina suradnje sa HGK Županijskom komorom Otočac, HGK Županijskom komorom Pula i HGK Županijskom komorom Zadar, 5 godina od potpisivanja sporazuma o suradnji sa SOPK Trenčin i Expo Centrom Trenčin i potpisan sporazum o suradnji sa Sremskom Privrednom komorom Sremska Mitrovica.

Organizaciju ovogodišnjeg sajma podržali su grad Bihać, Vlada Unsko-sanskog kantona, Fond za zaštitu okoliša FBiH, Federalno ministarstvo okoliša i turizma, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Vanjskotrgovinska komora BiH, te Privredna komora FBiH.

Više informacija o sajmu možete pronaći na ovom linku.

(Izvor: biznis.ba)


Stipendije za studij (dodiplomski i postdiplomski) mašinstva u Velikoj Britaniji. Više informacija je dostupno ovdje.

Druge objave u kategoriji