Search

Ugovori za Najbolje poslovne ideje mladih u Tešnju

Danas je u novoj sali Općinskog vijeća općine Tešanj potpisano devet ugovora za Najbolje poslovne ideje mladih, koje su nakon provedene procedure javnog poziva ocijenjene uspješnim. Ugovore su potpisali Općinski načelnik Suad Huskić i mladi sa najuspješnijim poslovnim planovima – Emina Borovac, Riad Prutina, Senet Huselja, Amir Kotorić, Emin Roša, Enis Isić, Dženana Ljevaković, Amir Ahmetović i Adela Srkalović.

Potpisivanju Ugovora je prisustvovao i predsjedavajući Općinskog vijeća Tešanj Fuad Šišić, predsjednik Komisije koja je ocjenjivala Biznis planove Smajl Ramović, predsjednik Udruženja privrednika Biznis centar Jelah, Tešanj Mensur Krdžalić, kao i predstavnici Općine Tešanj.

Ovo je četvrta godina da na ovaj način općina Tešanj pomaže mladim ljudima da svoje ideje pretoče u biznis. Za četiri godine na ovaj način su podržana 24 nova mlada poduzetnika i stvoreno 46 novih radnih mjesta. Općina Tešanj će i u narednim godinama podržavati mlade ljude i njihove ideje, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Na raspisani Javni poziv ukupno je pristigla 21 prijava, a Komisija je devet biznis planova ocijenila uspješnim. Za ovu namjenu u Budžetu je izdvojeno 51 000 KM.

Podsjećamo, kroz podršku partnerskoj organizaciji Institut za razvoj mladih KULT, YEP podržava razvoj novih i prenos postojećih primjera dobre prakse iz gradova kao što su Tešanj i Kakanj na druge sredine: Bosanska Krupa, Gračanica, Ilidža, Kakanj, Odžak, Novi Travnik, Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo i Vlasenica.

Proaktivnost opštine u Tešnju je očigledna na nizu aktivnosti, a između ostalih u Tešnju se implementira i CERK klub za traženje posla.

Druge objave u kategoriji