Search

Uposlenici ZZZ RS prenose znanje kolegama o upotrebi i funkcionalnostima elektronskog sistema upravljanja dokumentima

Završavaju se zadnje pripreme za sutrašnju obuku o uvođenju elektronskog sistema upravljanja dokumentima za uposlenike Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Filijala i Biro Banja Luka. Obuku će voditi uposlenici zavoda koji su prije nekoliko sedmica prošli intenzivan trening i stekli vještine kako bi svoje znanje adekvatno prenijeli kolegama. Neposredno nakon obuke uposlenika počinje faza pilotiranja uvođenja elektronskog sistema upravljanja dokumentima u filijali i birou Banja Luka, a u veoma kratkom roku se očekuje i širenje ovog sistema na ostatak filijala i biroa u Zavodu za zapošljavanje Republike Srpske.

Svi učesnici obuke su već imali priliku dobiti uvid u materijal i pripremiti se za dvodnevnu edukaciju putem on-line resursnog centra za javne službe za zapošljavanje (www.znanje.berzarada.ba) koji je razvio Projekat zapošljavanja mladih YEP. Kombinacijom poticanja samostalnog unapređenja znanja i interaktivnom edukacijom zasigurno se može doprinjeti razvoju vještina svih uposlenika javnih službi za zapošljavanje, što će na kraju voditi ka kvalitetnijoj i efikasnijoj usluzi.

Kako bi se uveo elektronski sistem upravljanja dokumentima bilo je neophodno izraditi detaljan katalog svih poslovnih procesa unutar Zavoda, izvršiti obuka IT osoblja Zavoda koje će biti zaduženo za održavanje svih funkcionalnosti sistema i obuka trenera unutar Zavoda. Vlada Švicarske je kroz Projekat zapošljavanja mladih YEP podržala inicijativu uvođenja elektronskog sistema upravljanja dokumentima, prvenstveno kako bi se smanjile posljedice prirodnih katastrofa, kao što je bio slučaj u poplavama 2014. godine kada je u potpunosti devastirana filijala Doboj i ogromna količina dokumentacije koja je bila arhivirana u prostorijama zavoda.

 

Druge objave u kategoriji