Search

Urbana farma Tuzla ugostila partnere iz Švicarske

Na urbanoj farmi Tuzla, danas, 24.10.2018. godine, predstavnici zadruge Agropromet i udruženja Feniks su ugostili goste iz Švicarske te diskutovali o mogućnosti izvoza svojih proizvoda na ovo zahtjevno tržište.

Podsjećamo, uz podršku Projekta zapošljavanja mladih (YEP), Projekta mentalnog zdravlja, Grada Tuzle i zadruge Agropromet, Urbanu farmu Tuzla uspostavili su članovi Udruženja za pomoć u duševnoj nevolji Feniks iz Tuzle. U septembru ove godine, farmu su posjetili novinari iz Švicarske što je o ovom projektu pobudilo interes švicarskih privrednika.

Tokom današnje posjete, diskutovane su mogućnosti izvoza ne samo plodova proizvedenih na urbanoj farmi već i proizvoda drugih poljoprivrednika iz ove regije, naročito šljive i aronije. Prema izjavama gostiju iz Švicarske, pored direktnih ekonomskih razloga, značaj plasmana proizvoda na švicarsko tržište je i u tome što se kreira prilika za praktičnu demonstraciju rezultata rada Švicarske agencije za razvoj i saradnju i njihove podrške najranjivijim grupama u BiH.

Druge objave u kategoriji