Search

Volonterski kampovi za sanaciju poplavljenih područja

Vlada Republike Srpske angažovaće tokom jula volontere koji će pomoći lokalnim zajednicama u saniranju štete od poplava, izjavila je pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Srpske Branka Malešević.

Ona je navela da će volonteri biti angažovani poredstvom volonterskih servisa u više smjena, te da će njih od 70 do 100 raditi u jednoj smjeni od po sedam dana.

Nakon radnog sastanka sa predstavnicima gradske uprave u Doboju, Maleševićeva je rekla novinarima da je ovo inicijalni sastanak na kome su predstavnici lokalne vlasti upoznati o volonterskim kampovima i radnim akcijama.

Ona je istakla da potrebno formirati i lokalni organizacioni odbor od predstavnika gradske uprave, Crvenog krsta i Civilne zaštite, koji će učestvovati u organizaciji radnih akcija i pomoći pri određivanju lokaliteta na kojem bi volonteri pomogli u sanaciji posljedica poplava.

Maleševićeva je navela da bi gradska uprava u narednom periodu trebalo da odredi prioritete da bi znalo šta će volonteri tačno raditi.

Izvršni direktor Omladinskog komunikativnog centra Banjaluka Saša Marković rekao je da je ovaj sastanak priprema za volonterske kampove na području ugroženih opština i gradova u Republici Srpskoj.

Prema njegovim riječima, volonteri će u narednom periodu na području Doboja, Modriče, Šamca, Bijeljine, Šekovića, Bratunca i Srebrenice pomoći ugroženom stanovništvu u rekonstrukciji nasipa, javnih insitucija, parkova i drugih potreba.

“Nakon što utvrdimo potrebe, biće objavljen poziv i očekujemo oko 2.500 volontera. U jednoj smjeni od po sedam dana biće angažovano 70 volontera, koji će za mjesec i po dana proći kroz kampove na tri do četiri lokacije u Republici Srpskoj”, rekao je Marković.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Dragan Vasilić očekuje da će od 20. jula krenuti omladinska radna akcija na uređenju Doboja i da će, osim volontera iz svih dijelova Republike Srpske, biti angažovana i lokalna omladina.

Druge objave u kategoriji