Search

VRET Solutions – Predstavljamo timove YEP/IEEE Inovacijskog izazova 2017

Treći dan IEEE Students and Young Professionals Kongresa koji se održava od 01-04.12.2017. godine na Međunarodnom Burch univerzitetu u Sarajevu (nedjelja, 03.12.2017) posvećen je javnoj prezentaciji timova YEP/IEEE Inovacijskog izazova 2017 koji će svoje inovacije i poslovne planove predstaviti panelu međunarodnih stručnjaka.

U prethodnih 5 mjeseci, timovi uključeni u Izazov učestvovali su u radu YEP Inkubatora poslovnih ideja. U danima pred Kongres, predstavljamo timove učesnike Izazova:

VRET Solutions

Lider: Iva Đikić

Članovi: Andrej Vasilj i Boris Đurđević.

Uz podršku: Poslovni inkubator Spark, Mostar

Opis ideje: Softversko rješenje za primjenu VR uređaja u psihoterapiji.

Softversko rješenje za VR uređaje, koje se koristi u medicini, na područjima psihologije i psihijatrije. Cilj je poboljšanje tradicionalnih psihoterapija, te omogućavanje psihijatrima i psiholozima da tretiraju pacijente sigurnije i učinkovitije

Opis problema: Nedostatak vremena i alata tjera kliničke stručnjake da usmjeravaju većinu pacijenata ka korištenju lijekova kao put do ozdravljenja. Postoje poremećaji za koje je neophodno konzumiranje lijekova, međutim postoje i poremećaji za koje je dovoljna VR Exposure Therapy kako bi se pacijent izliječio. Međutim i za te poremećaje se koriste dugotrajne terapije koje uključuju lijekove.

Opis rješenja: VRET koristi računalo, VR uređaj, te umjetno stvorene krajolike, koji pomažu doktorima da pacijentima priušte simulativno iskustvo koje koristi pri dijagnozi, te liječenju psihološkoga stanja koje uzrokuje poteškoće kod pacijenata.
Pomoću VRET rješenja, pacijenta tretirate metodom VR Exposure Therapy, pomoću koje ga upoznajete a onda postepeno izlažete okidačima njegovih fobija, strahova ili poremećaja.

Druge objave u kategoriji