Search

Reformski paket: Testiranje i certificiranje uposlenika u cilju jačanja preduzetničkih vještina

Zaposlenici Javnih službi/Zavoda za zapošljavanje učestvuju u trodnevnoj obuci za jačanje preduzetničkih vještina što je i posljednji modul obuke koja je provedena u periodu od marta do danas i koja za cilj ima njihovo osposobljavanje za efikasnije i efektivnije provođenje programa aktivnih politika namjenjenih samozapošljavanju. 

Kako su u svakoj reformi glavni nosioci ljudski resursi tako je i pri provođenju programa aktivnih mjera samozapošljavanja najveća odgovornost za krajnje efekte upravo na uposlenicma, stoga je YEP uz podršku Vlade Švajcarske proveo obuku koja korak po korak jača vještine uposlenika da prepoznaju, podrže i budu mentori aplikantima koji će koristiti sredstva aktivnih politka zapošljavanja. 

Danas će učesnici obaviti testiranje kako bi se provjerilo naučeno, nakon čega će biti i certificirani, a u drugom dijelu dana će nastaviti rad na izradi Priručnika koji će sadržavati preciznu metodologiju za rad sa nezaposlenima koji apliciraju za programe samozapošljavanja. Tokom naredna dva dana učesnici će biti obučeni prema elementima komunikacije i prijenosa znanja kako bi na ispravan način pružili savjetodavnu podršku nazaposlenima. 

Tesitranje zaposlenika Javnih službi za zapošljavanje – obuka za jačanje preduzetničkih vještina

Druge objave u kategoriji