Search

YEP прича о успјеху: Након Клуба за тражење посла Миле је започео властити бизнис

Захваљујући новим методама рада у бироима Завода за запошљавање Републике Српске, тачније активностима Клубова за тражење посла, све више младих успијева да дође до запослења, било код послодавца или оснивањем самосталне дјелатности. 

Један од таквих младих људи који је прошао комплетну обуку у Клубу за тражење посла Дервента јесте и Миле Торбица, инжењер информатике. Како му је информатика љубав од малена, био је спреман на сваку врсту изазова како би дошао до жељеног посла. Идеја о предузетничкој дјелатности била је присутна током студија, али одважити се на такав озбиљан корак, захтијева како финансијска средства, тако и добро познавање тржишта и прилика у окружењу. Миле је видио своју могућност аплицирајући на Јавни позив послодавцима и незапосленим лицима за кориштење средстава по програмима запошљавањa, Завода за запошљавање Републике Српске. С обзиром на то да припада категорији дјеце погинулих бораца Војске Републике Српске, добио је подстицајна средства Завода. Регистровао је још 2016. године СТР „DELTA TECHNOLOGY”, сервис и трговина рачунарима и рачунарском опремом и мобилним телефонима.

Током 2017. године имао је повећан обим посла, тако да планира запослити једно лице са евиденције незапослених, с обзиром на успјешну сарадњу са Заводом.

Порука овог младог човјека: будите упорни и усавршавајте своје вјештине, прихватајте прилике које вам се нуде, будите одговорни и сигурни у себе и успјех сигурно неће изостати.   

Извор:https://www.zzzrs.net

Druge objave u kategoriji