Search

YEP Info paket #6 za Klubove za traženje posla!

Kako god okrenuli, svako obrazovanje je – samoobrazovanje. O čemu se radi? O tome da se obrazujemo onoliko koliko se sami trudimo i koliko smo vremena spremni utrošiti na vlastitu edukaciju. Saznajte nekoliko online kurseva ili informativnih stranica koje vam itekako mogu pomoći pri obrazovanju, bilo da se informirate o sasvim novim stvarima, bilo da vam pomogne kao nadopuna znanjima koja već posjedujete.
Ove i slične korisne informacije i stranice koje vam nude različite mogućnosti možete saznati u ovosedmičnom YEP Info paketu #6.

U sklopu pružanja dodatne podrške mladim nezaposlenima u Klubovima za traženje posla Projekat zapošljavanja mladih je započeo izradu Info paketa pregledom ponuda za učešće u dodatnim i međunarodnim projektima u kojima članovi Klubova mogu učestvovati u svojoj užoj geografskoj regiji, ali i onih u koje se mogu uključiti izvan svoje regije. Cilj je posebno ugroženoj kategoriji na tržištu rada, a to su mladi koji uglavnom nemaju radnog iskustva, pomoći da steknu iskustvo kroz rad u civilnom sektoru, volonterskim programima u BiH i inostranstvu, kursevima, sezonskim poslovima, a koji će povećati njihovu zapošljivost. Do sada je proizvedeno 6 Info paketa koji sadrže ukupno 171 informacije, a u ovosedmičnom broju možete pronaći 12 mogućnosti za razvoj vještina; 2 konkursa, 3 oglasa za sticanje prakse; 2 mogućnosti za volontiranje; 5  stipendija, 2 granta i 1 organizaciju mladih.

Ova aktivnost se implementira putem Projekta zapošljavanja mladih YEP kojeg podržava Švicarska agencija za razvoj i saradnju SDC.

Druge objave u kategoriji