Search

YEP inicijativa: Javni poziv za prijavu kandidata_kinja na edukaciju – Projekat Selo hvalim, u selu živim i radim

Na osnovu Ugovora o realizaciji aktivnosti “Selo hvalim, jer u selu živim i radim” podržanih od strane Švicarske vlade – Švicarske agencije za razvoj i saradnju u sklopu Projekta zapošljavanja mladih (YEP), Udruženje građana „Budućnost“ Modriča raspisuje

JAVNI POZIV

za prijavu kandidata/kinja za učešće na edukativnim treninzima
„Dan kreativnog razmišljanja – stvara(j)mo posao kroz zadrugarstvo“

Edukativni i motivacioni treninzi „Dan kreativnog razmišljanja – stvara(j)mo posao kroz zadrugarstvo“ realizovaće se u 4 mjesne zajednice opštine Modriča (Vranjak, Koprivna, Tarevci i Riječani) i 4 mjesne zajednice opštine Doboj (Kožuhe, Osječani, Poljaci i Doljani). Cilj treninga je jačanje kapaciteta mladih za razvoj i podsticaj preduzetničkih potencijala u svrhu povećanja njihove ekonomske stabilnosti i zapošljavanja.

U vezi sa tim mladi će na treninzima dobiti informacije:

  • o potencijalima i mogućnostima za dobijanje subvencija i podsticaja za razvoj poljoprivredne/preduzetničke aktivnosti,
  • o primjerima dobre prakse u različitim oblastima,
  • o mogućnostima da kroz Opštu poljoprivrednu zadrugu obezbjede savjetodavne usluge, organizovan otkup i prodaju proizvoda.

Treninzi će biti održani u toku aprila i maja 2014. godine, a o terminima treninga svi kandidati/kinje će biti naknadno obaviješteni. Molimo sve zainteresovane da, ukoliko žele da se prijave za učešće na treninzima, dođu lično u kancelariju UG „Budućnost“ Modriča, ul. Živojina Mišića 4a., Modriča, ili da nam se obrate putem jednog od sljedećih kontakata: tel. 053 820 701 ili mail: topicbiljana@yahoo.com, kako bi popunili prijavu za učešće. Prijava za učešće se takođe može preuzeti na web stranici:www.buducnost-md.com

Prijaviti se mogu samo mlade osobe sa područja opština Modriča i Doboj, koje aktivno traže posao preko Zavoda za zapošljavanje (Biro Modriča i Biro Doboj), starosti od 18 do 30 godina.

OBUKA SLUŽI STICANJU DODATNOG ZNANJA I ISKUSTVA, ALI ISTOVREMENO PREDSTAVLJA SELEKCIONI PROCES ZA KOMISIJSKI IZBOR 8 NAJKVALITETNIJIH BIZNIS PLANOVA ZA KOJE ĆE BITI ODOBRENO 8 GRANTOVA IZ OBLASTI POLJOPRIVREDE ILI PREDUZETNIŠTVA.

Javni poziv ostaje otvoren do 10. aprila 2014. godine.

Više informacija o projektu Selo hvalim, u selu živim i radim možete pronaći ovdje a više informacija o organizaciji Budućnost dostupno je ovdje.

Druge objave u kategoriji