Search

YEP Inicijative: Fashion u posjeti Koteksu

Predstavnici  udruženja  FASHION  su posjetili kompaniju KOTEKS PRODUCTION Visoko, te obavili razgovor sa direktorom ove kompanije Harisom Sejdićem. Nakon razgovora o stanju u tekstilnoj i kožarskoj industriji u BiH te razgovoru o deficitarnoj radnoj snazi u ovoj oblasti industrije usljedilo je detaljno predstavljanje projekta KIT (Kreativna industrija tekstila). Gospodin Sejdić je bio jako zadovoljan incijativom i idejom da se uspostavi  jedan takav program te samom brigom za tekstilne proizvodžaće i mlade bez zaposlenja.Razmjenom informacija sa terna i predstavnici Fashion i gospodin Sejdić  su došli do zaključka da nakon završenog obrazovanja mladi nemaju dovoljne kompetencije za obavljanje poslova unutar kompanija,  te da su obuke kakvu planira FASHION u saradnji sa proizvođačima, općinama i uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju i Projekta zapošljavanja mladih (YEP) više nego potrebne.

Ova posjeta kompani KOTEKS završila je dogovorima za saradnju i podršku obje strane u daljim aktivnostima, te potpisivanjem memoranduma o razumjevanju. Kompanija KOTEKS još jednom pokazala da spada u grupu uspješnih i društveno odgovornih poslovnih subjekata u našoj zemlji.

Fashion će tokom mjeseca aprila obaviti još desetak sastanaka sa predstavnicima proizvođača tekstila, kože i obuće iz Travnika i Visokog. Takođe će se obaviti i posjeta općinskim načelnicima, medijima i Klubu za traženje posla Travnik. Sve aktivnosti koje su planirane imaju za cilj što bolji uspjeh projketa KIT kao i podršku industriji tekstila, kože i obuće u Travniku i Visokom.

Navedene aktivnosti se implementiraju u okviru Projekta zapošljavanja mladih (YEP) uz podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).

Za više detalja o posjeti vidi galeriju (klikom na sliku)

4

 

Druge objave u kategoriji