Search

YEP inicijative: odgovor Vijeća mladih općine Orašje na poplave

U nastavku donosimo uspješnu priču iz Orašja: YEP partner, Vijeće mladih općine Orašje je u okviru ali i povrh projektnih aktivnosti podržanih od strane Projekta zapošljavanja mladih dalo svoj doprinos borbi protiv poplava i saniranju posljedica. Toplo vam preporučujemo priču koja slijedi:

Osnivanjem Lokalnog volonterskog servisa, Općina Orašje je dobila instituciju koju koristi na način da posredovanjem između naručitelja volontiranja i volontera olakšava procese i smanjuje rizike za obje strane (i naručitelja i volontera).

Kako su Orašje zadesile velike poplave, LVS je uvidio priliku da treba reagirati (jako je žalosno što su to ovakve situacije, ali je između ostalog i to posao LVS-a). S obzirom da su vodostaji jako brzo krenuli rasti, u početku nije bilo vremena za pravovremene reakcije. Prosto je bilo „'ko preživi – pričat će“. Međutim, smatramo da smo u proteklom periodu aktivno radili na tome da probudimo svijest u našoj zajednici o tome što znači volontiranje i koliko je ono zapravo bitno! Tako je Orašje ostalo nepoplavljeno zahvaljujući mladim ljudima koji su 8 dana radili bez prestanka. Nikome nije bilo teško. Oraška mladež je dokazala da se zna boriti, a drugima pokazala da se ZA NJIH vrijedi boriti!

U međuvremenu je Vijeće mladih općine Orašje sa naručiteljem volontiranja (Mjesna Zajednica Orašje) potpisala sporazum o saradnji. Danas naši volonteri rade na čišćenju poplavljenih područja. U nastavku slijedi nekoliko slika koje potvrđuju naše uspjehe!

1

 

Ovako je počelo, i trajalo je 8 dana

2

Dok nismo napravili 6 kilometara zečjeg nasipa – nismo stali!

3

A danas naši volonteri izgledaju ovako (na slici je Derviš Bukva)

Druge objave u kategoriji