Search

YEP Inkubator Bugojno počeo sa radom!

YEP Inkubator poslovnih ideja je danas, 22.06.2018, početo sa radom i u općini Bugojno. Današnjim početkom obuke, kojoj prisustvuju 22 potencijalna preduzetnika i preduzetnice, Bugojno se pridružilo listi od 32 lokalne zajednice u kojem se realizuje program podrške preduzetništvu kroz YEP Inkubator poslovnih ideja.

Očekivano trajanje procesa inkubacije – tokom kojeg će uz podršku YEP trenera i mentora, polaznici svoje poslovne ideje pretočiti u detaljne poslovne planove je 2 mjeseca. Po isteku ovog perioda, kandidati koji finaliziraju poslovne planove će dobiti priliku da ih predstave stručnoj komisiji. Sa preduzenicima čiji poduhvati dobiju pozitivnu ocjenu stručne komisije YEP će realizovati pregovore o nastavku stručne i finansijskoj podršci za pokretanje poslovnih poduhvata – registraciju firmi i kreiranje novih radnih mjesta.

YEP Inkubator poslovnih ideja se pored podrške lokalnih organa vlasti, realizuje uz podršku javnih službi za zapošljavanje (Federalnog zavoda za zapošljavanje, Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske i kantonalnih službi za zapošljavanje u FBiH).

 

Druge objave u kategoriji