Search

YEP Inkubator poslovnih ideja: Informativna prezentacija u Općini Novi Grad Sarajevo

Danas se u Novom Gradu održava promocija povodom nedavno objavljenog poziva za uščešće mladih u Programu YEP Inkubatora poslovnih ideja, a kako bi se aplikantima detaljnije pojasnili ciljevi programa, kriteriji odabira, ali i obaveze i odgovornosti koje ih očekuju u kompletnom procesu. 

Kroz Inkubator, YEP i općina Novi Grad Sarajevo sudionicima osiguravaju podršku u jačanju osobnih poduzetničkih kapaciteta, razvoju modela i poslovnog plana za svoj poduhvat, tehničkoj implementaciji proizvoda i/ili usluga te mentorstvo u registriranju i razvoju posla. Na kraju procesa inkubacije, polaznici će svoje poslove predstaviti stručnoj komisiji.

Među prijavljenima se nalazi i grupa zainteresiranih za pokretanje biznisa u sferi poljoprivrede a sa kojima će u cilju utvrđivanja što kvalitetnije buduće poslovne aktivnosti raditi YEP eksperti za poljoprivredu imajući u vidu prethodne aktivnosti i iskustva koje YEP ima  u kontekstu uspostavljanja koncepta urbane poljoprivrede. 

U sklopu današnje prezentacije predstavljeni su i srodni programi podrške preduzetništvu koji se implementiraju u Kantonu Sarajevo i Općini Novi Grad, gdje su predstavnici  Općine Novi Grad Sarajevo, JSZZ Kantona Sarajevo te SOS – Resursnog Centra “Hermann Gmeiner” predstavili dostupne programe i aktivnosti naglašavajući važnost singerijskog pristupa promociji i aktivaciji preduzetništva. 

YEP program podrške preduzetništvu podrazumijeva podršku mladim kandidatima u jačanju preduzetničkih vještina, razvoju poslovne ideje, razvoju i testiranju prototipa proizvoda i/ili usluga, povezivanju sa ciljnim tržištima, te osnivanju i pokretanju rada poslovnih subjekata. Poslovnim poduhvatima koji dobiju pozitivnu ocjenu bit će ponuđen paket podrške koji uključuje investiciona sredstva za pokretanje biznisa te mentorsku podršku u oblastima u kojim se za to prepozna potreba.

YEP inkubator poslovnih ideja razvijen je u sklopu Projekta zapošljavanja mladih (YEP) uz podršku Vlade Švicarske. 

Druge objave u kategoriji