Search

YEP inkubator poslovnih ideja: Konsultativni sastanci u Banja Luci i Prijedoru

Predstavnici Projekta zapošljavanja mladih u BiH (YEP) kojeg podržava Ambasada Švajcarske, a implementira njemačka kompanija GOPA mbH, u ponedjeljak 03.12.2018. godine su posjetili gradove Banja Luku i Prijedor i održali sastanke sa preduzetnicima – učesnicima i korisnicima podrške u okviru  YEP inkubatora poslovnih ideja.

Tokom sastanaka prezentiran je  trenutni status i ostvareni rezultati u okviru YEP inkubatora poslovnih ideja,  kao i trenutni status i dalji planovi za razvoj biznisa mladih preduzetnika.

Sastanci su bili i prilika da se učesnicima dodatno pojasne uslovi i koraci korištenja finansijske i mentorske podrške u okviru YEP inkubatora poslovnih ideja te prezentiraju pojedinosti predstojećeg 6. Foruma Službi zapošljavanja koji će se održati pod nazivom “Pokreni nešto dobro” 10.12.2018. godine u Sarajevu.

 

Na sastanku u Banja Luci upriličeno je i potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratne finansijske podrške za Atlas-L d.o.o. preduzeće u vlasništvu mlade preduzetnice iz Banja Luke Lane Lukić, koje se bavi proizvodnjom proizvoda od kozjeg mlijeka.

Sa preduzetnicima je razgovarano i  o njihovim daljim potrebama za stručnom  i mentorskom podrškom u očuvanju ali i rastu i razvoju njihov biznisa.

Druge objave u kategoriji