Search

YEP Inkubator poslovnih ideja: Kroz adrenalinsku avanturu vodi vas Mostar X Adventures

Mostar X adventures je jedinstvena turistička agencija u gradu Mostaru, specijalizovana za polje outdoor turizma. Kompanija je zasigurno i predvodnik razvoja aktivnog turizma na širem području grada Mostara ali i Bosne i Hercegovine. Jedan od osnivača i suvlasnika kompanije je i dvadesetosmogodišnji Admir Sarić, učesnik YEP Inkubatora poslovnih ideja. 

Admir je, i pored otvorene mogućnosti da prije nekoliko godina napusti Bosnu i Hercegovinu ipak odlučio ostati vjerujući u potencijal razvoja naročito turističkog sektora koji će Admiru kasnije postati i primarni poslovni fokus. 

Ljubav prema ovoj oblasti i jasna vizija da hobi preraste u ozbiljnu poslovnu priču nekoliko godina kasnije dovela je i do osnivanja kompanije Mostar X Adventures. Tim Mostar X Adventures ima jasan strateški cilj – pozicionirati Mostar i Hercegovačku regiju kao popularnu destinaciju i otkriti sve njene čari kako domaćim tako i stranim gostima na globalnoj razini. 

Admir naglašava da početak nije bio lagan, naročito imajući u vidu da su finansijski kapaciteti za uspostavu samog bizinisa bili ograničeni a da je nabavka opreme za kreiranje kvalitetne i jedinstvene ponude u ovoj branši iznimno skupa. Kao jedna od pokretačkih poluga pojavio se YEP Inkubator poslovnih ideja kroz koji je Admir i Mostar X Adventures podržan, kako finansijski tako i stručno.  

YEP Inkubator poslovnih ideja je, iz Admirove perspektive, bio, između ostalog, idealna prilika i za sticanje novih poznanstava i za širenje mreže kontakata. Ipak, ono što je najvažnije, pored finansijske podrške, kako sam kaže jeste da je kroz YEP Inkubator poslovnih ideja stekao znanje i moć da svojim biznisom “upravlja glavom a ne srcem”.

Sve turističke ponude Mostar X Adventures su koncipirane na način da pružaju idealan spoj sigurnosti, uživanja, rekreacije i prirodnih ljepota. Kao najinteresantniji dio programa, Mostar X Avdenture sa ponosom izdvaja „Mostar city rafting“  koji predstavlja jedinstven  način upoznavanja grada Mostara  iz potpuno drugačije perspektive – “putovanje” raft čamcem kroz srce Mostara.

Pored navedenog, Mostar X Adventure nudi sve što vam je potrebno za adrenalinsku avanturu – mountain bike program, hiking program, sightseeing program, Neretva canyon rafting program, wine&food program, offroad program, door to door transferi, city bike rent, Mostar paragliding, Zip Line Mostar dok je, uz stručno i edukovano osoblje, garantovan nezaboravan boravak u Gradu Mostaru.  

Projekat zapošljavanja mladih (YEP) koji podržava Vlada Švicarske u partnerstvu sa više od 30 lokalnih zajednica (općine, gradovi i kantoni) razvio je program za razvoj poslovnih poduhvata pod nazivom YEP inkubator poslovnih ideja. U okviru YEP inkubatora poslovnih ideja je samo u 2018.godini pokrenuto preko 100 biznisa. Podršku mladim preduzetnicima nastavlja Investiciona fondacija Impakt. Dostupno na: https://yep.ba/?p=34895 

Druge objave u kategoriji