Search

YEP Inkubator poslovnih ideja: Predstavljanje preduzetničkih ideja u Srebrenici

Danas se u Srebrenici održava prezentacija preduzetničkih ideja koje su rezultat implementacije YEP Inkubatora poslovnih ideja. Ukupno 4 ideje danas se prezentuju nakon čega će stručna komisija ocijeniti njihov komercijalni potencijal i samim tim procijeniti i format potencijalne podrške. 

Kompletan proces započeo je pozivom i selekcijom kandidata koji su, potom, pohađali obuku o preduzetništvu – intenzivan program podrške za unapređenje preduzetničkih vještina, razvoj poslovnih modela i izradu potpunih biznis planova. Praksa je pokazala da za razvoj preduzetništva nije dovoljna samo finansijska podrška nego je potrebno znanje, kontinuirani mentoring u razvoju vještina kako bi se došlo od ideje te do tržišta rada i smanjila “smrtnost” novouspostavljenih kompanija. Stoga je YEP i razvio metodologiju i pristup čija je implementacija bazirana na YEP Inukbatoru poslovnih ideja a kojom je osiguran sveobuhvatan pristup.  

 

U proces procjene i validacije poslovnih ideja aktivno su uključeni predstavnici lokalne zajednice i Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.  Nakon prezentacije, učesnicima se dodjeljuju certifikati za uspješno završenu obuku za jačanje preduzetničkih vještina u okviru YEP inkubatora poslovnih ideja. 

Druge objave u kategoriji