Search

YEP Inkubator poslovnih ideja: Prezentacija najboljih poslovnih ideja na EFSA-UNSA

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu danas je održana prezentacija najboljih poslovnih ideja u sklopu YEP inkubatora poslovnih ideja koji se realizuje u saradnji  Univerziteta u SarajevuKantona Sarajevo, i Ekonomskog instituta Sarajevo, a uz podršku Vlade Švajcarske.

Projekat podrazumijeva učešće zainteresovanih studenata svih fakulteta Univerziteta u Sarajevu te mladih osoba koje su prijavljeni na evidenciji za nezaposlene. Aktivnost podrške preduzetništva podrazumijeva edukaciju i proces mentoringa se organizuje po prvi put unutar Univerziteta u Sarajevu.

YEP Inkubator poslovnih ideja ima za cilj da učesnicima osigura podršku u jačanju ličnih preduzetničkih kvaliteta, razvoju modela i poslovnog plana za svoj poduhvat, implementaciji te mentorstvo u registraciji i razvoju biznisa.

Poslovnim poduhvatima koji dobiju najbolju ocjenu stručne komisije biće ponuđen paket podrške koji uključuje investiciona sredstva za pokretanje biznisa te mentorsku podršku u oblastima u kojim za to identificira potreba.

Druge objave u kategoriji