Search

Dan otvorenih vrata Kluba za traženje posla Istočna Ilidža

Danas je, u prostorijama biroa Istočna Ilidža , upriličen Dan otvorenih vrata Kluba za traženje posla ovog biroa. 

Biro Istočna Ilidža je prethodno preselio u nove moderno opremljene prostorije koje zadovoljavaju standarde i uslove neophodne za adekvatnu i efikasnu primjenu novog modela rada sa klijentima, prije svega savjetodavnu podršku nezaposlenim licima te bržu i efikasniju uslugu posredovanja za poslodavce.

Uz podršku Projekta zapošljavanja mladih (YEP) kojeg podržava Vlada Švajcarske, Zavod za zapošljavanje Republike Srpske je 2011.godine otvorio prvi Klub za traženje posla u Republici Srpskoj, u Banjoj Luci da bi zatim u dodatnih osam biroa implementirao ovu aktivnu mjeru zapošljavanja (Srbac, Novi Grad, Zvornik, Nevesinje, Gradiška, Derventa, Modriča, Teslić), kazao je direktor Zavoda za zapošljavanje, g.Miroslav Vujičić.

Klub za traženje posla u Birou Istočna Ilidža je deseti Klub, a plan je da se u narednoj godini nastavi sa širenjem mreže Klubova za traženje posla, kako bi što veći broj nezaposlenih mladih dobio ovu vrstu potrebne podrške u aktivnom traženju posla. Direktor Zavoda istakao je da nezaposleni sa evidencije Biroa Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža će moći koristiti usluge ovog Kluba. 

Klub za traženje posla je jedan od elemenata sveobuhvatne reforme Zavoda za zapošljavanje koja je usmjerena na jačanje savjetodavne i posredničke funkcije Zavoda, čime se razdvajanjem evidentičarske od savjetodavne funkcije jačaju oblici savjetodavne podrške, individualno i grupno savjetovanje pri čemu je Klub grupno savjetovanje, rekao je dr Ranko Markuš, rukovodilac Projekta YEP.

Od početka implementacije ove aktivne mjere u Republici Srpskoj podršku u aktivnom traženju posla je dobilo 4780 mladih ljudi (2990 žena i 1790 muškaraca), a od ukupnog broja učesnika i učesnica zaposlilo se njih 2460 (1503 žene i 957 muškaraca), u roku od 6 mjeseci po završetku programa Kluba, odnosno 40% učesnika i učesnica se zaposli po završetku programa Kluba.

Šefica biroa Istočna Ilidža Snježana Elez se zahvalila Švicarskoj agenciji za razvoj i saradnju (SDC) i Projektu YEP na svrsishodnoj i kontinuiranoj podršci u unapređenju rada, sticanju novih znanja i vještina, edukaciji zaposlenika Zavoda ali i tehničkoj podršci u opremanju novih prostorija Biroa Istočna Ilidža u kojima sada zaposlenici mogu u potpunosti realizovati sve nove metode rada. Na kraju je pozvala i poslodavce na saradnju i u dijelu organizacije Kluba za traženje posla, gdje svojim savjetima mogu pružiti podšrku u radionicama simulacija razgovora sa poslodavcem, ali mogu iskoristiti Klub kao jedan vid selekcije budućih radnika. Voditelj Kluba za traženje posla, Miloš Golijanin je pozvao sve nezaposlene osobe, posebno mlade koji traže posao duže od 6 mjeseci da se priključe u ovaj program podrške u aktivnom traženju posla.

Druge objave u kategoriji