Search

YEP Inkubator poslovnih ideja: U Bijeljini predstavljene najbolje poslovne ideje u cilju podrške preduzetništvu

Projekat zapošljavanja mladih (YEP), čije provođenje u Bosni i Hercegovini podržava Vlada Švajcarske, i Grad Bijeljina, danas su u Bijeljini organizovali javno predstavljanje poslovnih poduhvata koje su u posljednja tri mjeseca kroz YEP Inkubator poslovnih ideja razvijali preduzetnici sa područja Grada Bijeljina. Predstavljeno je 9 poslovnih ideja iz različitih oblasti.

Grad Bijeljina i Projekat zapošljavanja mladih (YEP), podržan od strane Vlade Švajcarske, 15. decembra prošle godine potpisali su Ugovor o saradnji na realizaciji YEP Inkubatora poslovnih ideja na području Grada Bijeljina. Kao rezultat ove saradnje, grupa od 15 polaznika je, u periodu februar – jun, prošla intenzivan program podrške za unapređenje preduzetničkih vještina, razvoj poslovnih modela i izradu potpunih biznis planova.

Na današnjem događaju, stručnoj komisiji, u čijem radu su učestvovali predstavnici YEP-a, Grada Bijeljina, JU Zavoda za zapošljavanje RS, te nezavisni ekspert, se od ove grupe predstavilo 9 preduzetnika sa detaljnim prikazom svojih poslovnih prijedloga. Sa ovim preduzetnicima, YEP pokreće pregovore o finansijskoj podršci, koja će biti prilagođena specifičnostima njihovih poslovnih planova. U roku od 60 dana, očekuje se pokretanje odabranih poslovnih subjekata i početak komercijalnih aktivnosti.

Druge objave u kategoriji