Search

YEP Inkubator: Predstavljanje poslovnih ideja u Općini Novi Grad Sarajevo

Danas se u Općini Novi Grad Sarajevo realizuje prezentacija poslovnih ideja koje su rezultat implementacije preduzetničkih obuka u sklopu YEP Inkubatora. 

Na samom početku prisutnima su se obratili predstavnici Općine Novi Grad Sarajevo kao i Javne službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo pri tome naglasivši važnost kooperacije relevantnih institucija na polju podrške preduzetništvu. Također, u samom uvodu predstavljena je dosadašnja podrška preduzetnicima od strane Projekta zapošljavanja mladih (YEP). 

Nakon uvodnog dijela predstavlja se ukupno 11 poslovnih poduhvata nakon čega slijedi zasjedanje komisije za ocjenu poslovnih prijedloga gdje će biti izabrani najbolji poslovni prijedlozi koji će dobiti daljnju podršku Projekta zapošljavanja mladih (YEP). 

Podsjećamo, YEP inkubator poslovnih ideja integralni je program podrške preduzetnicima u razradi i pokretanju poslovnih poduhvata. Ove godine, program se realizuje u 34 lokalne zajednice (gradovi i opštine/općine). Pokretanje programa ozvaničeno je potpisivanjem ugovora o saradnji i udruživanju sredstava sa zainteresovanim lokalnim zajednicama tokom Četvrtog foruma službi zapošljavanja, 15.12.2017. godine u Sarajevu. U skladu sa planiranom dinamikom, u toku januara i februara ove godine, uključeni gradovi, općine i opštine su objavile javne pozive za učešće potencijalnim preduzetnicima, po osnovu kojih je do sada evidentirano više od 800 aplikacija. Do zatvaranja javnih poziva u svim lokalnim zajednicama, očekuje se više od 1.000 prijava zainteresovanih preduzetnika.

Druge objave u kategoriji