Search

YEP na Konferenciji o omladinskom preduzetništvu

Inovacioni centar Banja Luka u saradnji sa Kolektiv – Posao.ba i agencijom Boram iz Sarajeva, a pod pokroviteljstvom Kancelarije specijalnog predstavnika Evropske unije u BiH, danas se u Tesliću odvija konferencija o omladinskom preduzetništvu. Jedan od učesnika Konferencije u Panelu 2: Startup ekosistem je dr Ranko Markuš, koji će govoriti o iskustvima i metodologiji koju koristi švicarski Projekat zapošljavanja mladih (YEP).

Cilj konferencije je da se kroz četiri različita panela dođe o konkretnih mjera koje su potrebne za unapređenje preduzetničke infrastrukture u Bosni i Hercegovini.

Govornici na konferenciji su:

Mladi i uspješni preduzetnici iz BiH i regije

Predstavnici republičkih i gradskih razvojnih agencija

Predstavnici institucija koje potpomažu razvoj preduzetništva

i mnogi drugi učesnici iz BiH i Evrope, koji će  podijeliti svoja iskustva i znanja, i kroz diskusiju pokušati pronaći odgovor na pitanje kako da se pomogne mladim ljudima da pokrenu vlastiti biznis.

Screenshot 2017-02-15 13.19.28

Startup kompanije imaju osiguran izložbeni prostor u kojem prezentuju rad svoje kompanije i svoje proizvode, među kojima i socijalno preduzeće Funky Guerrilla koji je uz inicijalnu podršku Projekta zapošljavanja mladih (YEP) pokrenuo bh. modni brend a u proizvodnji odjevnih predmeta su zaposleni mladi iz ugroženih kategorija, do kojih su došli preko Kluba za traženje posla Gradiška. 

Screenshot 2017-02-15 12.56.13

Druge objave u kategoriji