Search

YEP priča o uspjehu: Vaša preporuka i angažman od nekoliko dana su mi pomogli da dobijem posao!

Tim Projekta zapošljavanja mladih sa zadovoljstvom predstavlja ovu uspješnu priču, u čiji pozitivan ishod smo i  mi bili uključeni. Nerijetko se desi da pojedine organizacije traže mlade radnike za povremene angažmane, a mi se naravno oslanjamo na bazu mladih iz Kluba za traženje posla, pa smo tako jednoj američkoj kompaniji za kratkoročni angažman preporučili članicu Kluba iz Sarajeva, koja se nakon toga zaposlila zahvaljujući programu Službe za zapošljavanje KS. Neopisiv je osjećaj znati da svojim doprinosom možete promijeniti nečiji život.

Aida Zelić (27):

“Smatram da je edukacija danas jedan od prioriteta ličnog zadovoljstva. Magistar sam komunikologije odnosa sa javnošću na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu od decembra 2014. god. Dodiplomski sam završila također na FPN-u u Sarajevu i moje prvo zvanje je Bachelor novinarstva. Na birou sam od januara 2015., a bez posla od novembra 2015. godine. Naravno kao i u većini slučajeva, nisam bila prijavljena, ali sam stekla radno iskustvo u prvom zvanju-novinara.

Kažu da je najbolja reklama od usta do usta, tako da sam i ja na taj način saznala za Job klub. Na preporuku  prijatelja koji je bio u Job klubu. Nedugo nakon radionice u Job klubu on se  i zaposlio, a prije svega iskazao je svoje pozitivno iskustvo  programa i rada Job kluba. On me je prijavio i moje iskustvo sa Job klubom je moglo početi. Danas, ja rado svakom ko je u situacija kao što sam i sama bila, toplo preporučujem da u svom matičnom birou traže da ih uključe u Job klub.

Za Adisu Šarić (voditeljicu Kluba) imam samo riječi hvale. Njen profesionalizam i volja da se mladi što uspješnije realiziraju u polju svog interesovanja, kao i potencijala koje nose sa sobom, naprosto me impresionirala. Nararavno ne mogu da ne iskažem, da je rad GOPA-e kao i ideja Kuder tima,  nešto što je meni naprosto oduševilo: kako idejom, tako i samom realizacijom GOPA-e u saradnji sa Job klubom.

Kada sam na preporuku voditeljice Kluba stupila u suradnju s Vama (GOPA), a preko Vas kao simultani prevodioc i vodič za Kuder tim, moji utisci su postali još pozitivniji. Suradnja sa Kuder timom je bilo divno iskustvo koje bih ponovila u svakom momentu, jer je pristup zaista bio profesionalan ali i dosta opušten. Smatram, da je to danas jako cjenjeno. Da budete profesionalni, ali uvijek ljubazni i nasmijani, jer to ne može ništa pokvariti, samo donijeti dobre  povratne informacije. Biti ljubazan i pozitivan u svakom momentu. Gospodin Robert Maurer mi je poslao preporuke koje zaista govore ono što je Adisa i znala – da sam dobra u radu s ljudima, a drago mi je da su to i drugi prepoznali.

Shodno ovom prethodnom iskustvu, kao i dosad, slala sam na više adresa svoj CV sa preporukama i motivacionim pismom. Neznajući, opet preko biroa – za prvo zaposlenje, Relax Tours je odmah isti dan odgovorio na moj mail, i s 1.7.2016. godine, potpisala sam Ugovor o radu na godinu dana.

Kako je danas teško doći do posla, ja mogu reći da je volja za poslom koji volite ili je približno onome čemu težite, recept za  osmijeh na licu. Smatram da je najbolji rad onaj koji gdje ne samo da ste Vi zadovoljni kao pojedinac, nego rad koji ima  društveno korisnu ulogu.”

Foto: Aida Zelić sa Kuder timom.

 

Druge objave u kategoriji