Search

YEP uspješna priča: Zahvaljujući znanju stečenom na obuci dobila sam posao i tretman profesionalca

Poznato je još iz prijeratnog vremena da  je Travnik srce tekstilne i obućarske industrije Bosne i Harcegovine. Stoga je i bilo logično da se projekat KIT – Kreativna industrija tekstila, kože i obuće realizira upravo u Travniku. Projekat se realizuje uz podršku Vlade Švicarske u okviru programa lokalnih inicijativa Projekta zapošljavanja mladih (YEP). Realizator projekta je udruženje Fashion Zenica u partnerstvu sa Klubom za traženje posla Travnik. Dodatni partneri u realizaciji su brojne firme koje ulaganjem u ljuske resurse žele unaprijediti svoje poslovanje.

Amela Delić je jedna od polaznica obuke projekta KIT, koja je nakon programa obuke pronašla zaposlenje u firmi koja se bavi proizvodnjom obuće –  FAIK d.o.o., a prije obuke posao je tražila više od šest mjeseci.

„Prijavila sam se na obuku projekta  KIT nakon što sam šest mjeseci bila bez zaposlenja. Što se tiče same obuke ja lično sam zadovoljna, znanja smo stekli sasvim dovoljno za pronalazak zaposlenja. Što se tiče projektnog tima i trenera nemam niti jednog negativnog komentara – mogu reći samo sve najbolje, zaista. Na obuci su se ponijeli sasvim korektno prema nama i ja sam zadovoljna sa stečenim znanjem i iskustvom. Ja i moje kolege smo bili početnici  a sa obuke smo izašli  sa  znanjem koji nam je bilo potrebno da bi dobili zaposlenje, a na nama ostaje kako ćemo primjeniti stečeno znanje“.

Amela je danas zaposlena mlada žena, koja je zadovoljna radnom atmosferom, kolegama a i činjenicom da nakon što je prošla obuku projekta KIT i stekla cetifikat – “poslodavac me cijeni i poštuje i kao radnika i kao profesionalca”.

U planu je da se do kraja februara obuči još jedna grupa polaznika te da se pomogne pri zapošljavanju do sada obučenim kandidatima kao i onima koji će tek proći obuku. Naredni krug obuke počinje 09 februara 2015.

Klub FASHION poziva sve mlade nezaposlene da se bez oklijevanja prijave na ovu jedinstvenu priliku za besplatnu obuku za rad u industriji obuće.

Druge objave u kategoriji