Search

YEP/IEEE Inovacijski izazov predstavljen u Sarajevu

Juče, 10.07.2017. godine, YEP/IEEE Inovacijski izazov predstavljen je na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu i na Međunarodnom Burch univerzitetu. Prezentacijama je prisustvovao značajan broj profesora, asistenata i studenata koji su postavili veliki broj pitanja u vezi propozicija izazova, načina formiranja i prijavljivanja timova te odabira ideja za inovacije/poslovne poduhvate.

170710_YEP_IEEE_Presentation_Burch_02

Prezentacija na Međunarodnom Burch Univerzitetu

Tokom diskusije, istaknuta je preporuka da se inovacijski izazov za iduću godinu pokrene već u decembru ove godine, kako bi potencijalni učesnici imali dovoljno vremena za razvoj poslovnih ideja. Dodatno, učesnici su predložili organizovanje događaja koji bi omogućio uspostavu saradnje između učesnika sa različitih fakulteta te događaja na kojem bi predstavnici privatnog sektora mogli predstavljati svoje probleme – kao moguće oblasti za intervenciju stručnjaka sa visokoškolskih institucija.

170710_YEP_IEEE_Presentation_MF_UNSA_02

Prezentacija na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu

Predstavljanje YEP/IEEE Inovacijskog izazova 2017 nastavlja se danas na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Zenici – sa početkom u 11.00 sati. Podsjećamo, ekipa sa ovog fakulteta pobjednik je prošlogodišnjeg YEP/IEEE Innovation Hackathona. Predstavnici ove ekipe će biti domaćini današnjeg događaja na kojem se očekuje značajno prisustvo mladih sa tehničkih fakulteta Univerziteta u Zenici.

 

Druge objave u kategoriji