Search

Zakon o radu u Srbiji doveo do pada nezaposlenosti na 17,6%

BEOGRAD, Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Zakon o radu doveo do pada nezaposlenosti, koja je sada na stopi od 17,6 odsto i da će 2015. biti godina solidarnosti, što znači da se mora zajednički pomoći onima kojima je to zaista potrebno.

Vulin je najavio niz akcija, u kojima će se koristiti vanbudžetska sredstva i da će tražiti od poslodavaca da poštuju zakon o zapošljavanju osoba sa invaliditetom i da omoguće zapošljavanje mladih.

Ministar je u Jutarnjem programu TV Pink istakao da vlada radi stvari koje moraju da se urade, iako to nekada zvuči nepopularno.

Vulin je podsjetio da je pokrenuto mnogo stvari, počev od revizije invalidskih penzija, da su formirani timovi za borbu protiv prosjačenja i esksploatacije djece i da je donijet zakon o zapošljavanju stranaca.
„ Jedino smo ministarstvo u Evropi koje nije smanjilo socijalna davanja u godini krize“, rekao je Vulin.

Na pitanje o budžetu za 2015. godinu i planu njegovog ministarstva, Vulin je odgovorio da nijedno socijalno davanje nije smanjeno, a da je povećan budžet za 16 milijardi dinara, zato što je obezbijeđen tranzicioni fond.

„Obezbijedili smo 16 milijardi dinara za socijalne programe da niko iz preduzeća u restrukturiranju ne ostane na ulici“, istakao je Vulin.

Vulin je dodao da je cilj da se sačuvaju radna mjesta i otvore nova, ističući da je veliki broj mladih, više od 50 odsto nezaposleno, gdje je jedan od glavnih problema njihov nedostatak iskustva. Tanjug

Druge objave u kategoriji