Search

Završen drugi ciklus uvodne obuke za evidentičare

U Sarajevu je danas uspješno završena za ukupno 36 evidentičara odnosno za osoblje koje obavljaju administrativno-evidentičarske poslove u javnim službama/zavodima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini. 

Kroz dvodnevnu obuku, učesnici/ce su prošli kroz teme standardizacije procesa relevantnih za evidentičare i vještine komunikacije. Obuka se realizovala kroz dvije paralelelne radionice gdje su dvije grupe učesnika/ce obrađivale specifične teme kao što su komunikacija sa strankama na šalteru, komunikacija u konfliktnim situacijama , prevazilaženje stresa kao i teme vezano uz evidentičarsli proces i postizanje efikasnosti istog.

Obuci su prisustvovali predstavnici Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona, Kantona Sarajevo, Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, Službe za zapošljavanje Bosansko-podrinjskog kantona, te evidentičari iz Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske. 

Nakone realizovane obuke uslijedilo je testiranje i certificiranje polaznika/ca koje su uspješno završili obuku. U nastavku donosimo kratki foto izvještaj današnjeg dana i dio fotografija sa dodjele. 

 

 

Druge objave u kategoriji