Search

Grad Srebrenik i Investicijska fondacija Impakt potpisali Ugovor o saradnji Impakt inkubatora poslovnih ideja

Potpisan Ugovor o saradnji i udruživanju sredstava u realizaciji programa podrške preduzetništvu kroz Impakt Inkubator poslovnih ideja na području grada Srebrenika.

Ova saradnja ima za cilj uspostavu partnerstva lokalnih aktera u izgradnji preduzetničkog ekosistema, okruženja koje stimuliše potencijalne preduzetnike na pokretanje poslovnih poduhvata, ali i pruža podršku postojećim preduzetnicima u očuvanju njihovih poslovnih poduhvata.

Investicijska fondacija IMPAKT Sarajevo je od 2018 godine u saradnji sa preko 40 lokalnih zajednica u BiH realizovala  Inkubator poslovnih ideja u kojem je podržano osnivanje skoro 200 novih poslovnih poduhvata širom BiH, nastavlja realizaciju aktivnosti koje se odnose na podršku razvoju preduzetništva i očuvanju radnih mjesta u obrtima i malim preduzećima, a u saradnji sa lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini.

U sklopu zajedničke saradnje između Investicijske fondacije IMPAKT i Grada Srebrenik već se realizuje program mentorske i savjetodavne podrške za postojeće obrtnike i preduzetnike, a program će obuhvatiti realizaciju preduzetničke obuke te finansijsku, stručnu i mentorsku podršku za  7 poslovnih poduhvata tokom naredne dvije godine.

Druge objave u kategoriji