Search

Добри почетни резултати Клуба за тражење посла Источна Илиџа

Клуб за тражење посла Источна Илиџа отворен је у децембру 2018. године, а у оквиру свеобухватне реформе Завода и увођења новог модела рада са клијентима. 

До сада програм клуба успјешно је завршило четворо полазника, од којих се троје запослило. Већ у овом почетном периоду клуб је остварио одличне резултате и због тога је порасло интересовање незапослених лица за активности које клуб реализује.

Тренутно, радионице које организује овај клуб похађа 12 незапослених лица гдје им савјетодавци помажу да стекну вјештине и да буду довољно мотивисани како би себе представили на најбољи начин будућем послодавцу. Поред радионица за писање биографије, мотивационих писама и симулација разговора са послодавцима, у Клубу за тражење посла у Источној Илиџи се додатно организују и информатичке обуке и почетни курс рада на рачунару за незапослена лица која немају потребна информатичка знања за самосталан рад.

“Клуб је у врло кратком периоду успио да заинтересује незапослена лица, првенствено младе људе који су се тек пријавили на нашу евиденцију Завода. На основу до сада постигнутих резултата већ у наредним данима могуће је очекивати већи број позитивних прича лица која су посредством клуба успјела да пронађу запослење”, истиче водитељ Клуба за тражење посла у Источној Илиџи, Милош Голијанин.

Водитељи клубова су посебно обучени савјетодавци за рад са групама незапослених лица на подизању мотивације, развоју вјештина, активног тражења посла и комуникације са послодавцима.

Клуб за тражење посла је једна од мјера активне политике које Завод пружа незапосленим лицима. Клуб за тражење посла у Источној Илиџи је десети Клуб основан у Републици Српској, а план је да се у овој години настави са ширењем мреже Клубова за тражење посла, како би што већи број незапослених лица добио ову врсту потребне подршке у активном тражењу посла.

https://www.zzzrs.net/yep.ba

Druge objave u kategoriji