Search

Измјене акционог плана запошљавања

(фото: Огледни Биро Добој)

Акциони план запошљавања у Републици Српској сигурно ће претрпјети измјене након катастрофалних поплава због којих је изгубљено хиљаде радних мјеста, изјавио је министар рада и борачко-инвалидске заштите Петар Ђокић.

„Плашим се да смо због водене стихије изгубили више од 10.000 хиљада радних мјеста“, рекао је Ђокић Срни.

Ђокић је навео да ће Влада наставити да разматра опцију измјене Акционог плана. „Сигурно ће доћи до измјене Акционог плана. Један дио послова биће усмјерен према јавним радовима, али то не могу бити тако велика средства која имамо на располагању“, каже Ђокић.

Према његовим ријечима, јавни радови неће имати смисла без међународне помоћи, која би требало да буде далеко озбиљнија.

„Она би могла бити компензација за губитак великог броја радних мјеста, да се људи неколико мјесеци радно ангажују на уређењу оштећених објеката и инфраструктуре и санирању других врста штете од поплава“, рекао је Ђокић.

Он је истакао да је губитак радних мјеста због поплава веома тежак ударац поред ранијег напретка постигнутог у смањењу незапослености.

„У Републици Српској смо ту незапосленост смањили за скоро 13.000 и сада, само једном стихијом, биће поништен сав наш резултат од двије и по године“, каже Ђокић.

(Срна)

Druge objave u kategoriji