Search

Незапосленост и економска миграција: Узроци и како их отклонити

Организација „Рестарт Српска“ и народни посланик Адам Шукало у суботу 24.2. у 12 часова у Народној скупштини Републике Српске организују тематску конференцијукоја ће се тицати процеса (не)запошљавања и одласка младих, али и свих радно способних становника из Републике Српске. 

Циљ догађаја је да се у једном интерактивном разговору идентификују главни проблеми у процесу запошљавања и понуде рјешења за отклањање ових проблема, али паралелно с тим и проблема економске миграције, те на тај начин отвори дијалог о горућем питању опстанка РС. 

Сасвим је јасно да незапосленост и веома ниске плате тјерају наше становнике из Републике Српске, а то је процес који се, системским рјешењима, може отклонити или у најгорем случају ублажити. 

У овом процесу једну од главних улога играју и политичке партије у Републици Српској, које током једне године поједу готово 4 милиона КМ грађана Републике Српске, а учинци тих истих партија су скоро никакви, или чак погубни за саме грађане. Један од приједлога ће бити и успостављање мораторијума на финансирање политичких партија и усмјеравање средстава у програме запошљавања младих.

На крају конференције донијећемо и закључке које ћемо понудити на усвајање Народној скупштини Републике Српске, а тражићемо и одржавање посебне сједнице НС РС на ову тему.

Druge objave u kategoriji