Search

4. Forum službi zapošljavanja: “Preduzetništvo i lokalna partnerstva za zapošljavanje”

Danas se u Sarajevu, u suorganizaciji Projekta zapošljavanja mladih (YEP) i Agencije za rad i zapošljavanje BiH, održava 4. Forum službi zapošljavanja foksuiran na preduzetništvo i lokalna partnersstva za zapošljavanje, koji je okupio sve kantonalne službe iz Federacije BiH, Federalni zavod za zapošljavanje, Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, Zavod za zapošljavanje Brčko Distrika, predstavnike relevantnih ministarstava,te predstavnike više od 30 lokalnih zajednica – opština/općina/gradova – sa kojima će danas biti formalizovana saradnja u kontekstu implementacije programa podrške preduzetništvu.

Forum su otvorili gospodin Željko Tepavčević, ispred Agencije za rad i zapošljavanje BiH, Aleksandar Rakočević ispred Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, te gospodin David Kramer isred Ambasade Švicarske u BiH, bez čije svesrdne podrške realizacija projekta ne bi bila moguća. 

Uvodnom panelu prisustvuju načelnici općina/opština i gradonačelnici koji su podijelili iskustva o stanju, aktivnostim i projektima u svojim lokalnima zajednicama a kada je posrijedi preduzetništvo.  

Po okončanju panela predstoji potpisivanje ugovora odnosno formalizacije saradnje sa općinama/opštinama/gradovima koje će pristupiti programu podrške preduzetništva YEP. 

Druge objave u kategoriji