Search

Dodjela priznanja najefikasnijim Klubovima za traženje posla u 2017.godini

Sinoć je u Sarajevu u okviru četvrtog Foruma službi zapošljavanja održana svečana dodjela priznanja najefikasnijim Klubovima za traženje posla u 2017.godini. Prvo mjesto u Zavodu za zapošljavanje Republike Srpske zauzeo je Klub iz Gradiške, drugo mjesto Klub iz Dervente te treće iz Srbca, dok je najviše učesnika u Klubu iz Nevesinja. 

U Federaciji BiH, najefikasniji Klub za traženje posla je Tuzla, drugo mjesto je zauzeo Novi Travnik te treće Kalesija. Pored priznanja za najefikasnije Klubove za traženje posla, ova prilika je iskorištena i za rezimiranje svih projektnih rezultata i aktivnosti, te narednih planova kad je u pitanju reforma javnih službi za zapošljavanje pri čemu treba istaći da je reforma javnih službi obuhvatila sve javne službe za zapošljavanje u BiH.

Podsjećamo Klub za traženje posla je aktivna mjera koja je razvijena uz podršku Vlade Švicarske u okviru Projekta YEP, a cilj joj je pružiti podršku dugoročno nezaposlenim mladim osobama u aktivnom traženju posla. Putem mreže Klubova u kojoj se nalazi 23 aktivna Kluba, podršku je dobilo 7979 mladih, od čega se 3508 njih zaposlilo. 

Druge objave u kategoriji