Search

Aktivnosti Reformskog paketa u Službi za zapošljavanje Županije Zapadnohercegovačke

Ugovor o implementaciji aktivnosti Reformskog paketa potpisan je sa JU Službom za zapošljavanje Županije Zapadnohercegovačke. Ugovor su potpisali Dr Ranko Markuš, ispred Projekta zapošljavanja mladih i gospodin Mario Bušić, ravnatelj JU Službe za zapošljavanje Županije Zapadnohercegovačke. 

Potpisivanje Ugovora predstavlja formalni korak, ali su aktivnosti i saradnja sa ovom službom već pristune. Naime, Projekat zapošljavanja mladih (YEP) je u proteklom periodu pružio stručnu podršku u procesu izrade situacione analize i razvoja akcionog plana za sprovođenje i evaluaciju novih metoda rada s korisnicima usluga u općinskom birou rada, kao i stručnu podršku u izradi Godišnjeg plana edukacija za zaposlenike Službe. Realizovana je i Uvodna obuka za evidentičare, te je pružena stručna podrška u izradi Idejnog rješenja novog prostora u Podružnici Posušje. 

Predstojeća saradnja, između ostalog, podrazumijeva i izradu investicionog plana, analizu potreba za obukama te obuku uposlenika Službe u skladu sa usvojenim planom obuka kao i pokretanje Kluba za traženje posla. 

Druge objave u kategoriji