Search

Biro Živinice privremeno preseljen – počinje rušenje stare zgrade

Prostorije Službe za zapošljavanje TK – Biro Živinice od danas su na drugoj adresi. Naime, lokacija ovog Biroa će biti promijenjena, te će se prostorije u kojima se vrši prijava na evidenciju i pružaju ostale usluge Službe, od sutra nalaziti na adresi: Prva ulica 166.

Uvjeti rada u birou Živinice su neuslovni za pružanje bilo kakvih usluga savjetovanja i informisanja klijenata, slike u nastavku potvrđuju tu konstataciju. 

Biro Živinice, maj 2015
Biro Živinice, maj 2015

U svrhu jačanja infrastrukturnih uslova Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona kako bi se mogle primjenjivati nove metode rada i sprovesti reforma ove javne ustanove, pripremljeno je idejno rješenje za novu poslovnu zgradu Službe za zapošljavanje u Živinicama, odnosno novih prostorija Biroa Živinice, inače projekat koji se najavljuje više od deset godina. Biro Živinice je zbog neadkvatnih prostorija dobio epitet socijalne ustanove u kojoj se nezaposleni ne žele dugo zadržavati, odnosno isključivo dolaze radi ostvarivanja prava. Iz tog razloga Klub za traženje posla u periodu dok je imao aktivnosti je bio smješten u prostor BKC-a. U narednom periodu stara zgrada će biti srušena, a na istoj lokaciji biće izgrađena nova zgrada, uz podršku Vlade Švicarske i Projekta zapošljavanja mladih (YEP). 

Druge objave u kategoriji