Search

Poseidon – Predstavljamo timove YEP/IEEE Inovacijskog izazova 2017

Treći dan IEEE Students and Young Professionals Kongresa koji se održava od 01-04.12.2017. godine na Međunarodnom Burch univerzitetu u Sarajevu (nedjelja, 03.12.2017) posvećen je javnoj prezentaciji timova YEP/IEEE Inovacijskog izazova 2017 koji će svoje inovacije i poslovne planove predstaviti panelu međunarodnih stručnjaka.

U prethodnih 5 mjeseci, timovi uključeni u Izazov učestvovali su u radu YEP Inkubatora poslovnih ideja. U danima pred Kongres, predstavljamo timove učesnike Izazova:

Poseidon's Calm

Lider: Ali Mokayes

Članovi: Jusuf Hasak, Nedim Šehić i Azur Mujezinović

Fakultet: IPI Akademija, Tuzla

Opis ideje: Sistem za mjerenje vodostaja rijeka i drugih vodenih površina sa online platformom za prikaz situacije i nivoa mjerenja

Opis problema: Nakon razornih poplava 2014. godine u BiH, postali smo svjesni činjenice da nemamo adekvatne uređaje i sistem za praćenje i mjerenje nivoa voda i hazardnih priobalnih područja. Takodjer svi uređaji koji se već koriste nisu domaće proizvodnje i preskupi su iz razloga što se uvoze iz inostranstva.

Opis rješenja: Napraviti uređaj za mjerenje nivoa vode koji je jeftiniji od svih uvoznih i koji je poželjan u očima domaćih klijenata. Prikazivati mjerenja u realnom vremenu i napraviti ih lakše dostupnim javnosti. Sam senzor će se sastojati od više dijelova, od kojih je svaki izmjenjiv. Cijena tog senzora će biti dosta niža za razliku od industrijskih, ali dodavanjem novih komponenti znači da će biti sve bliže tom nivou.

Druge objave u kategoriji