Search

Dodijeljene nagrade za najbolje klubove za traženje posla u BiH

(Sarajevo, 13.decembar 2012. godine)

U hotelu Crystal, na Ilidži u Sarajevu, sinoć je održana svečana ceremonija tokom koje su dodijeljene nagrade za najbolje Klubove za traženje posla u BiH za postignute najuspješnije rezultate tokom 2013. godine.
U konkurenciji 17 klubova dodijeljene su nagrade u nekoliko kategorija:
– Najbolji Klub u FBiH je Klub u Tuzli sa posredovanjem u zapošljavanju 20 članova i sa najvećim brojem članova u FBiH – 89 članova Kluba u periodu od decembra 2012. do oktobra 2013.
– Drugo mjesto u FBiH je zauzeo Klub za traženje posla iz Travnika sa 19 zaposlenih članova i sa najaktivnijim članovima Kluba koji su imali najveći broj zakazanih intervjua kod poslodavaca, te najviše kontakata sa poslodavcima, dok je treće mjesto zauzeo Klub Kalesija sa 16 zaposlenih članova.
– Najbolji klub u RS je Klub za traženje posla Modriča, sa posredovanjem u zapošljavanju 29 članova u periodu od decembra 2012 do oktobra 2013. Drugo i treće mjesto zauzeli su Teslić sa 24 zaposlena i sa najaktivniijim članovima i Srbac sa 23 zaposlene osobe u periodu od decembra 2012.godine do oktobra 2013.godine dok je Zvornik je imao najviše članova u RS, 70 članova Kluba.

Mjerenje učinaka i nagrađivanje Klubova je urađeno na osnovu razvijenog alata za elektronsko izvještavanje, te rang liste Klubova koja se nalazi na linku https://yep.ba/node/2047. Projekat zapošljavanja mladih je uspostavio mrežu od 17 Klubova za traženje posla u javnim službama za zapošljavanje koju i dalje podržava i nastavlja razvijati dodatne usluge koje se mogu staviti na raspolaganje mladima u Klubovima.

Tokom ceremonije premijerno su prikazani TV klipovi koje je Projekat pripremio u sklopu saradnje sa BHRT i koji će biti emitovani u emisiji ¨Recept za uspjeh¨ kroz trideset emisija zasnovanih na pozitivnim pričama mladih ljudi koji su korisnici nekih od usluga razvijenih kroz Projekat zapošljavanja mladih.

Druge objave u kategoriji