Search

Drugi ciklus programa Moja praksa

Internacionalni univerzitet Sarajevo uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) putem projekta “Partnership for Innovation”, implementira program praktične obuke iz oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT) za mlade “Moja praksa.

Program praktične obuke ˝Moja Praksa˝ je fokusiran na informacijsko komunikacijske tehnologije (IKT) sa ciljem povezivanja mladih sa IKT lokalnom BiH poslovnom zajednicom. Program uključuje treninge i sticanje praktičnog iskustva iz oblasti tehnologija i metodologija/vještine programiranja, sa radom na stvarnim projektima predloženim od strane IKT kompanija.

Studenti i učenici učestvuju u programu praktične obuke “Moja praksa” u roku od jednog semestra u toku svojih studija. Program “Moja praksa” se organizuje dva puta u toku školske godine (oktobar – decembar i mart-juni).

Projekti su osmišljeni i nadgledaju ih kompanije koje učestvuju u praksi čime se praktikantima daje prilika da se upoznaju sa stvarnim poslovnim okruženjem i steknu praktično iskustvo, ostvare poslovne kontakte, te dobiju povjerenje za uspjeh na tržištu rada. Ovom inicijativom stvara se preduslov da se mladima otvore vrata lokalnih IKT kompanija, u čijim se rukama nalazi njihova budućnost.

Učešće je besplatno!

U projektu učestvuju vodeće IKT firme.

Trajanje jedan semestar (početak u oktobru 2014.)
Teoretski dio podržan praktičnim radom
Samostalan rad na projektu
Uspješni svršenici dobijaju certifikat
Mogućnost zaposlenja nakon završetka projekta

Više informacija i aplikaciju možete pronaći ovdje.

(Izvor: mladi.info)

Druge objave u kategoriji