Search

IMPAKT inkubator poslovnih ideja u općini Doboj Istok danas je iznjedrio četiri nova start upa!

Kandidati iz Općine Doboj Istok, koji su se prijavili na IMPAKT-ov poziv su nakon uspješno završenog programa obuke, danas imali priliku predstaviti svoje ideje za poslovne poduhvate. Od četiri polaznika, koji su stekli pravo na prezentovanje, sva četiri su osvojila finansijsku podršku fondacije IMPAKT, kao i podršku stručnjaka iz različitih oblasti i mentora u daljnjem rastu i razvoju njihovih biznisa.

Imena kandidata koji su osvojili bespovratne grantove u iznosu od 5.000 KM su: Emina Mujić – Mulalić- “Proizvodnja prirodnih mješavina začina i supa bez dodatak aditiva” , Maida Mujkić – “Prerada i dorada voća i povrća isključivo na tradicionalan način i izrada i obrada predmeta od drveta gdje prevladava ručni rad i restauracija starih predmeta”, Haris Mulalić – “Tepih centar Citrus” i Edin Dedić – “Prodaja i reparacija turbina”.

Našim dragim kandidatima želimo puno uspjeha u predstojećim poduzetničkim vodama i čestitamo im na hrabrosti i odlučnosti najprije da se prijave, ali i ustrajnosti da svoje poslovne planove dovedu do kraja i ponosno ih prezentuju pred stručnom komisijom. Također, želimo se zahvaliti i svim polaznicima na učešću i želimo im više sreće i upornosti već prilikom sljedećeg poziva.

U sklopu zajedničke saradnje između Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Investicijske fondacije IMPAKT, JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona i 5 nerazvijenih i manje razvijenih lokalnih zajednica na području Tuzlanskog kantona (Općine Čelić, Općine Sapna, Općine Teočak, Općine Kladanj i Općine Doboj Istok) u 2021. godini realizira se program IMPAKT inkubator poslovnih ideja koji, između ostalog, obuhvata program preduzetničke obuke te finansijsku, stručnu i mentorsku podršku za do 20 novih poslovnih poduhvata na području navedenih općina pokrenutih od strane mladih.  Program se realizuje uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i jedan je od planiranih projekata u okviru Strategije za mlade Tuzlanskog kantona.

Dragi naši, pozivamo i vas da se prijavite već prilikom sljedećeg poziva i pridružite se usješnoj mreži IMPAKT-ovih poduzetnika! Dobro nam došli.

Druge objave u kategoriji