Search

Investicijska fondacija Impakt i Grad Zenica podržali šest novih biznisa

Zenica je danas bila domaćin javnog predstavljanja poslovnih ideja koje su razvijene u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja, integralnog programa podrške razvoju preduzetništva. Investicijska fondacija Impakt i Grad Zenica, na današnjem događaju ocijenili su šest poslovnih ideja učesnika Inkubatora u Zenici koji su predstavili svoje poslovne ideje, a odabrano je svih šest koji će imati priliku aplicirati za bespovratna finansijska sredstva, kao i koristiti stručnu i mentorsku podršku za dalji razvoj poduzetništva.

U sklopu zajedničke saradnje između Investicijske fondacije Impakt i Grada Zenica u 2021. godini nastavljena je realizacija podrške razvoju preduzetništva, koja je fokusirana na razvoj preduzetničkih kapaciteta učesnika Inkubatora.

Kao rezultat obuke, grupa od šest polaznika je razvila poslovne modele i planove i na današnjem događaju stručnoj komisiji su predstavili detaljne prikaze svojih poslovnih prijedloga. Zahvaljujući obuci, sve predstavljene ideje, uobličene u poslovne projekte, imaju priliku da dobiju bespovratnu finansijsku podršku u iznosu od 5.000,00 KM za realizaciju, kao i stručnu i mentorsku podršku za dalji razvoj. Dobitnici grantova su: Avdo Bašić (Kovački obrt “KOV BA”), Rialda Jašarević i Alma Bašić (BASIC), Sabina Mehmedinović (CNC art Zenica), Elvira Ganibegović (KIDTROPOLIS 2 Zenica), Mahir Prijić (Agencija za pružanje usluga finansijskog savjetovanja i ulaganja) i Zerina Čolaković (Tradicionalni stari obrt “KIDOTENT”).

Članovi komisije su bili Maša Škrbić, Stručni saradnik za marketing, promociju i investicije ispred Gradske uprave Zenica, Mirela Omerović, Ekspertica za razvoj preduzetništva Investicijske fondacije Impakt i Saudin Burić šef biroa Zenica iz Službe za zapošljavanje ZDK.

„Dobitnici grantova neće dobiti samo financijsku pomoć, već će im uz mentorsku podršku biti omogućeno i da poboljšaju poslovne procese kako bi postigli ukupnu učinkovitost poslovanja. Kroz obuku su prošli brojne korake u poslovanju, a svaki od njih je neophodan za napredak  poslovanja.” – izjavio je nakon prezentacije poslovnih ideja Senajid Đozić, izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt.

Druge objave u kategoriji