Search

#Iskoristi #mogućnosti 7 YEP Info paket

Za mlade i kreativne osobe uvijek postoje prilike i mogućnosti za profesionalni razvoj, a koje mladi nedovoljno iskorištavaju. Iz tog razloga vam Projekat zapošljavanja mladih YEP pruža aktuelne mogućnosti  koje pomažu mladim nezaposlenim u jačanju zapošljivosti i približavanju tržištu rada.

Saznajte kako mogu mladi umjetnici otputovati na trening u Italiju, gdje se možete uključiti u takmičenje za izradu logotipa ili u preduzetnička takmičenja, kako volontirati u Hrvatskoj, te saznajte za ostale mogućnosti koje su dostupne na jedinstvenom i ekskluzivnom mjestu u 7 YEP Info paketu.

Da bi se dodatno pomoglo  mladim nezaposlenima u Klubovima za traženje posla da postanu konkurentniji na tržištu rada, Projekat zapošljavanja mladih je započeo izradu Info paketa pregledom ponuda za učešće u dodatnim i međunarodnim projektima u kojima članovi Klubova mogu učestvovati u svojoj užoj geografskoj regiji, ali i onih u koje se mogu uključiti izvan svoje regije. Cilj je posebno ugroženoj kategoriji na tržištu rada, a to su mladi koji uglavnom nemaju radnog iskustva, pomoći da steknu iskustvo kroz rad u civilnom sektoru, volonterskim programima u BiH i inostranstvu, kursevima, sezonskim poslovima, a koji će povećati njihovu zapošljivost. Do sada je proizvedeno 7 Info paketa koji sadrže ukupno 198 informacije, a u ovosedmičnom broju možete pronaći  11 mogućnosti za razvoj vještina, 4 konkursa,  1 mogućnost za sticanje prakse, 1 mogućnost za volontiranje, 5 stipendija za postdiplomske studije, 2 granta i 3 organizacije mladih.

Ova aktivnost se implementira putem Projekta zapošljavanja mladih YEP kojeg podržava Švicarska agencija za razvoj i saradnju SDC.

Druge objave u kategoriji