Search

Jačanje internih kapaciteta – obuka za drugu grupu uposlenika Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona

Kako smo već ranije izvještavali, u prostorijama Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona (SZZTK)realizuju se napredne odnosno specijalističke obuke za savjetodavce ove službe ali i savjetodavce Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske (ZZZRS)- konkretno, uposlenike Filijale Doboj. 

Obuka se bazira ne jednodnevnoj, intenzivnoj agendi koja obrađuje teme potreba nezaposlenih i individualnih planova zapošljavanja, te se realizuje kroz rad sa dvije grupe. Kroz jučerašnju pobuku prošlo je jedanaest (11) savjetodavaca iz SZZTK i ZZZRS, dok današnjoj obuci prisustvuje njih petnaest (15) iz SZZTK. 

Nakon obuka pristupa se kratkom testiranju koje za cilj ima valorizaciju ali i provjeru stečenog znanja. 

Podsjećamo, nakon što je ranije provedena TNA te su usvojeni godišnji Planovi obuka u saradnji sa javnim službama za zapošljavanje kojima su definirani moduli za prioritetne teme u odnosu na unapređenje ljudskih kapaciteta, Projekat zapošljavanja mladih (YEP) koji podržava Vlada Švicarske trenutno provodi obuke savjetodavca na temu “Identifikacija potreba nezaposlenih i Individualni planovi zapošljavanja”.  

Današnja obuka ujedno je i zaključna obuka za ovaj ciklus odnosno za prethodno definisane teme, te će uključujući i današnju grupu savjetodavaca njih ukupno 120, iz svih službi odnosno zavoda za zapošljavanje u BiH proći temu identifikacije potreba nezaposlenih i individualnih planova. 

Druge objave u kategoriji