Search

Jedina mesara u Srebrenici zatvorena jer nema stručnog mesara

SREBRENICA, Jedina mesarska radnja u srebreničkoj opštini prestala je sa radom jer njena vlasnica nije mogla da nađe kvalifikovanog mesara da bi radio u ovoj mesari i bio primljen u stalni radni odnos u svojoj struci.

Na evidenciji Zavoda za zapošljavanje u regiji Birač, među desetak hiljada nezaposlenih, nema nijedan nezaposleni kvalifikovani mesar koji bi počeo raditi u srebreničkoj mesari i zbog nedostatka stručnog radnika vlasnica je bila prinuđena da zatvori radnju.

Mnogi stanovnici Srebrenice su se i do sada snabdijevali mesom u susjednim opštinama, a sada su svi, koji žele nabaviti parče mesa za potrebe porodice, prinuđeni da idu u Bratunac ili Ljuboviju.

Zbog stalnog smanjenja broja stanovnika i slabe platežne moći ovdašnjih žitelja, u Srebrenici su u posljednjih nekoliko godina zatvorene mnoge zanatske, trgovačke i ugostiteljske radnje.

Više ne radi pekara, obućarska, staklorezačka i još neke zanatske radnje, kao i veći broj trgovačkih i ugostiteljskih koje su zatvorene zbog slabog prometa i nerentabilnosti.

Prema podacima opštinske administracije, u posljednje dvije godine u ovoj opštini zatvoreno je više od 30 zanatskih, trgovačkih i ugostiteljskih objekata, a u tom periodu nije otvorena nijedna zanatska radnja.

Mještani Srebrenice prinuđeni su da po sve zanatske usluge odlaze u druga mjesta. Srna

Druge objave u kategoriji