Search

Klub za traženje posla Brčko aktivan u novim prostorijama Zavoda za zapošljavanje Brčko Distrikta

Klub za traženje posla u Brčkom, od 01.09., nastaviti će rad u novim prostorijama Zavoda za zapošljavanje Brčko Distrikta – nove prostorije omogućiti će adekvatnije uslove za grupno savjetovanje i rad sa nezaposlenim licima, a krajnji cilj svih aktivnosti je njihova brža reintegracija na tržište rada. 

Prema riječima direktora Zavoda za zapošljavanje Vlade Jevtića, koje prenosi Radio Brčko, nastavak rada Kluba za traženje posla prati uvođenje savjetodavnog procesa u ovoj instituciji. On je podsjetio da će kroz Klub, kao i ranije, njihovi službenici voditi grupe od oko deset osoba, s kojima će najmanje mjesec dana raditi, kako bi polaznici stekli relevantna znanja i vještine za traženje posla, a koja će dodatno utjecati na njihovo samopouzdanje i motivaciju.

“Grupe prolaze kroz razne faze pronalaska posla. To su prije svega: zajedničko pravljenje CV aplikacija, simulacije intervjua za posao, način na koji će se neko predstaviti poslodavcu, govor tijela i sl.” ističe Jevtić, a prenosi Radio Brčko, dodajući da se u Klub mogu prijaviti sva nezaposlena lica s evidencije Zavoda putem web stranice ili direktno u novim prostorijama, bivšoj Merkurovoj zgradi.

Druge objave u kategoriji