Search

Konferencija UPTISa: „Borba protiv korupcije i koluzije u javnim nabavkama i Uloga profesionalnih udruženja u profesionalizaciji javnih nabavki“

Udruženja profesionalaca, trenera i službenika za javne nabavke u Bosni i Hercegovini (UPTIS) danas je organizator jednodnevne konferencije Borba protiv korupcije i koluzije u javnim nabavkama i Uloga profesionalnih udruženja u profesionalizaciji javnih nabavki“. 

Riječ je o konferenciji predstavljanja prvog profesionalnog udruženja ovakvog tipa u BiH, a održavanje i organizaciju konferencije je omogućio i podržao njemački Program jačanja institucija u BiH- GiZ.

Konferencija se sastoji od dva panela koja tematski korespondiraju s aktualnim problemima i pitanjima javnih nabavki kako u BiH, tako i u regiji, a i Europi, a to su borba protiv korupcije i koluzije u javnim nabavkama i profesionalizacija javnih nabavki, što je između ostalog i misija UPTIS-a.

Konferenciji prisustvuju predstavnici relevantnih institucija sistema javnih nabavki u BiH, ambasada i međunarodnih organizacija, ugovornih organa i ponuđača, stručnjaka, nevladinih organizacija, te, po prvi put na jednom mjestu, predstavnici istovjetnih udruženja iz cijele regije (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Srbija, Sjeverna Makedonija i Crna Gora) sa kojima je predviđeno potpisivanje zajedničkog memoranduma o budućoj saradnji.

Cilj konferencije je doprinos rješavanju sistemskih problema javnih nabavki u BiH i poboljšanje regionalne saradnje iz oblasti javnih nabavki.

 

 

Druge objave u kategoriji