Search

Koola pobjednik StartUp Battle

Kao što smo izvještavali prvi dan foruma “Sarajevo Unlimited”, prije zvaničnog otvaranja, održan je Startup Battle tokom kojeg je 20 najboljih startup-a iz regiona, a koji su prošli prvi krug selekcije u oktobru, predstavilo svoje ideje.

U drugi krug prošlo je 5 startup ideja, koje su svoje finalne prezentacije imale danas, posljednji dan foruma. Za pobjednika ove “bitke”, ujedno i najbolji startup, proglašen je  startup “Koola” koji je i nagrađen sa 5.000 KM.

“Koola” suštinski predstavlja platformu koja povezuje autokuće sa postojećim i potencijalnim klijentima. Cilj je prezentovati mogućnosti usluga, kako autokućama tako i kupcima, te na taj način potencirati i osigurati uzajamnu lojalnost i povjerenje.

Ovogodišnji “Sarajevo Unlimited” okupio je učesnike iz više od 20 zemalja, primljene su prijave više od stotinu startup-a, a više od 3.000 posjetilaca pratilo je program Foruma.

Tri puna dana programa na pet lokacija, brojni inspirativni i uspješni primjeri startup kulture, veliko interesovanje investitora, sjajni govornici, uključenost i zainteresovanost domaćih institucija i kompanija pozitivan su signal da je “Sarajevo Unlimited” prošle godine pokrenuo važne promjene.

Ambasadorica Švicarske u BiH, Andrea Rauber Saxer, naglasila je važnost ovog događaja, podsjećajući da ova industrija pomaže ekonomskom razvoju države.

Ovogodišnji, kao i prošlogodišnji “Sarajevo Unlimited” su organizovani uz zvanično partnerstvo sa Vladom Švicarske, odnosno Projektom zapošljavanja mladih (YEP), te druga dva projekta iz portfolija zapošljavanja mladih Market Makers i Prilika Plus.

 
 
 

Druge objave u kategoriji