Search

YEP StartUp Battle – odabrano 5 najboljih startup ideja

”YEP StartUp Battle” koji je jučer održan u okviru konferencije “Sarajevo Unlimited”, pružio je priliku mladima kako iz BiH, tako i iz zemalja regije, da prezentuju svoje startup ideje. Podsjećamo, prethodno je izvršena selekcija, gdje je od čak 80 prijavljenih, odabrano 20 ideja koje će pristupiti YEP StartUp Battle. 

Nakon početne prezentacije odabrano je 5 najboljih startup ideja koje prolaze u sljedeći krug i očekuje ih finalna prezentacija  04.11., kada će i biti odabran pobjednik/ca.

Pročitajte o kojim se startup idejama radi: 

  1. Sleepy bottle – tehnološka inovacija u pripremanju obroka za najmlađu populaciju. Tehnološko unaprijeđenje koje podrazumijeva instant pripremu obroka za djecu u roku od samo 10 sekundi.
  2. Badger Crew   –  električni bedž koji korisnicama omogućava poptunu personalizaciju i prikaz različitih slika, gifova ili drugih vizuala koristeći samo jedan dodatak – jedan bedž, nebrojeno opcija vizuala.
  3. KOOLA  – uz pomoc hardwarea i web platforme, KOOLA omogućava svakom auto-dileru premium nivo usluge/brige za kupce koji su dosada mogli ponuditi samo proizvođači i samo za premium modele auta. 
  4. BIKON – bluetooth uređaji koji uz nisku potrošnju energije omogućavaju precizno lociranje i komunikaciju između velikog broja uređaja
  5. SOPHICO – paltforma za sportski menaždment – jednostavan dizajn i multifunkcionalnost. 

Najbolju ideju, osim novčane nagrade u iznosu od 5.000 KM, očekuje i pristup edukativnim i mentorskim programima IT Akademije i Networksa, te kotizacije za “Wearedevelopers”, najveću IT konferenciju i “Meet and Match” slovenačku konferenciju za startup biznise. 

Projekat zapošljavanja mladih – YEP, koji podržava Vlada Švicarske partner je konferencije “Sarajevo Unlimited”. 

Druge objave u kategoriji