Search

Kroz Klub za traženje posla u Srpcu posao našlo 35 stručnjaka

SRBAC, Zahvaljujući Klubu za traženje posla u Srpcu, koji je prije 15 mjeseci formiran pri Birou rada, posao je pronašlo 35 mladih stručnjaka, rekla je savjetnik u Birou Milanka Šnjegota.

Šnjegota ističe da su za relativno kratko vrijeme postignuti dobri rezultati jer su ti mladi kadrovi odjavljeni sa evidencije Biroa.

Ona je dodala da je još 17 lica angažovano po osnovu ugovora o djelu, o volontiranju ili po osnovu obavljanja privremenih i povremenih poslova.

Od kada je formiran klub, Šnjegota kaže da je više od 100 mladih do 30 godina završilo obuku i da su ga Zavod za zapošljavanje Republike Srpske i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju proglasili najboljim u Srpskoj.

Prema njenim riječima, titulu najboljeg klub je dobio jer je bio najbrojniji, najaktivniji i najviše mladih stručnjaka došlo je do posla.

Šnjegota ističe da članovi prolaze višenedjeljnu obuku gdje stiču znanje i vještine za samostalno traženje posla i pri tom jačaju samopouzdanje i motivaciju da dođu do posla na tržištu rada.

„Učlanjenjem u ovaj klub mladi povećavaju šanse da se zaposle i što prije budu skinuti sa evidencije nezaposlenih u ovom birou“, pojasnila je Šnjegota.

Klub za traženje posla pri Birou rada Srbac počeo je da radi u julu prošle godine.

(Capital.ba)

Druge objave u kategoriji