Search

Mobilna aplikacija YEP Job Club finalista za Evropsku nagradu mladih 2018

Kako smo izvještavali početkom augusta, mobilna aplikacija Projekta zapošljavanja mladih (YEP) nominovana je za Evropsku nagradu mladih (European youth award 2018 – EYA 2018).

Od preko 50 nominovanih projekata kroz 9 kategorija, aplikacija “JobClub” tokom mjeseca augusta izabrana je među 10 najboljih u kategoriji “Managing Life”, zajedno sa projektima iz Italije, Njemačke, Bugarske, Rumunije, Austrije, Španije i Portugala. Na preliminarnoj listi odabranih, u kategoriji “Managing Life” našlo se 11 projekata. 

Danas je objavljeno kako je “JobClub” aplikacija dospjela među finaliste ovogodišnjeg izbora! 

Lista finalista dostupna je na stranici https://eu-youthaward.org  dok će finalni krug, u kome će biti ozvaničeni i pobjednici, biti održan u Prištini, od 15. do 18. septembra. 

Internacionalni žiri Evropske nagrade mladih traži i nagrađuje najkreativnije digitalne projekte (npr. web stranice, aplikacije, nosive uređaje, pametne predmete ili digitalne instalacije). Projekti se nominuju u 8 kategorija koje obuhvataju oblasti poput finansijske pismenosti, informatičkih vještina i održive energije, te na taj način direktno nude rješenja na neka od gorućih pitanja Evrope.  Evropska nagrada se održava pod patronatom Savjeta Evrope, Evropskog Parlamenta, Privredne komore Austrije, mnogobrojnih ministarstva i preduzeća iz cijelog svijeta. Takođe, u proces su uključeni i UN za industrijski razvoj te UNESCO.  

 

Druge objave u kategoriji